Nieuwe club Patrik Wålemark nagenoeg bekend

Patrik Wålemark is op weg naar SC Heerenveen. Volgens Sander de Vries van de Leeuwarder Courant ziet de Feyenoord-speler een verhuur aan de Friese club wel zitten. Ook Feyenoord zou open staan voor een tijdelijk vertrek.

Van Feyenoord naar Heerenveen

Wel moeten de beide clubs er financieel nog samen uit zien te komen. Overigens zijn voor Wålemark meerdere clubs in de markt, waaronder zij oude club BK Häcken. Wålemark lijkt echter de voorkeur te hebben voor Heerenveen. 

"Laatste struikelblok? Geld", schrijft de journalist, die aangeeft dat er de komende dagen meer duidelijkheid zal komen met het in zicht zijn van het sluiten van de transfermarkt.

Huurtransfer

Vorige week versterkte Feyenoord zich zelf nog met Luka Ivanusec en Ondrej Lingr en heeft het ook nog altijd een oogje op de 20-jarige Argentijn Matías Soulé van Juventus.  Maar wil het die middenvelder annex rechtsbuiten aantrekken, dan moet het eerst ruimte maken in het salarisbudget. Daarom staat Feyenoord niet onwelwillend tegenover een verhuur van Wålemark.

Ferry de Haan over mogelijke komst Walemark

Update, 14:55 uur: Waarom het nog niet rond is? "De financiën", stelt algemeen directeur Ferry de Haan in een reactie. Heerenveen moet immers een huursom betalen én een fors deel van zijn salaris overnemen, schrijft de Leeuwarder Courant. Al heeft De Haan toch goede hoop dat Walemark in het Abe Lenstra Stadion tekent. "Walemark is fit en zou meteen bij ons kunnen aansluiten. Wij kunnen bijdragen aan zijn ontwikkeling. Het zou mooi zijn als hij een seizoen bij ons voetbalt, om vervolgens als een betere voetballer terug te keren naar Feyenoord."

Transfermarkt

Wålemark werd in januari 2022 voor 3,25 miljoen euro door Feyenoord overgenomen van BK Häcken. Voor de Rotterdammers kwam hij tot op heden tot 36 officiële optredens. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij evenzoveel assists. Walemark ligt bij Feyenoord nog tot medio 2026 vast en is volgens Transfermarkt zo’n 4 miljoen euro waard. In zijn periode bij Feyenoord kampte de Zweed vaak met blessureleed.