Taylor openhartig over mentale strijd: "Praat veel tegen mezelf"

Ajax wist in de slotfase te zegevieren tegen FK Vojvodina en het seizoen starten met een overwinning is belangrijk voor de mentale gesteldheid. Kenneth Taylor vertelt in alle eerlijkheid dat ook hij soms behoefte heeft aan een goed gesprek met een professional.

Dat is Joost Lenders, die als mental coach onderdeel is van de technische staf van Francesco Farioli. De middenvelder van de Amsterdammers liet zich eerder al enorm enthousiast uit over de eerste weken onder de Italiaanse oefenmeester en geeft opnieuw een inkijk in de werkwijze in de Johan Cruijff ArenA.

Kenneth Taylor raadpleegt mental coach bij Ajax

Tijdens een interview met Voetbal International komt het onderwerp ter sprake. Hoe belangrijk is het mentale aspect als profvoetballer en wat is de impact van kritiek en teleurstellingen? "Daarvoor hebben we iemand bij de club, Joost Leenders, daar praten meerdere jongens mee. Ik ook wel, maar ik praat vooral ook veel tegen mezelf in de bovenkamer."

Het gebrek aan raadplegen heeft naar eigen zeggen voornamelijk te maken met Taylor's persoonlijkheid. "Ik zie het soms misschien ook gewoon wat simpeler dan andere mensen: het is gebeurd, dan kan ik er ook niets meer aan veranderen. Het enige dat ik kan doen is: man up, gewoon de volgende dag weer klaar staan en mijn best doen. Dat is mijn mentaliteit en hoe ik met alles in het leven sta. In mijn ogen gebeurt alles met een reden. Het gaat erom hoe je erop reageert en of je ervan leert. Dat is hoe ik erover denk. Misschien is dat wel iets te simpel soms, maar het helpt mij wel heel erg." De Amsterdammers zijn druk met een verrassing op de transfermarkt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers