Timber houdt rekening met Ajax-vertrek: "Transfer komt steeds dichterbij"

Jurriën Timber kan weleens aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig zijn. De 21-jarige centrumverdediger stelt dat een transfer 'steeds dichterbij' komt.

"Ik ben heel erg bezig met het hier en nu, omdat ik weet hoe belangrijk de komende weken zijn voor de club en voor ons team", vertelt Timber in een interview met De Telegraaf. "Een transfer komt wel steeds dichterbij, zeg maar. Er is veel concrete interesse en ik heb afspraken met Ajax gemaakt. Vorig jaar heeft Ajax me gevraagd nog minimaal één seizoen te blijven en mijn contract te verlengen. Als clubjongen heb ik dat met liefde gedaan en na het seizoen bekijken we de situatie opnieuw".

Timber vraagt zijn teamgenoten bij Oranje vaak om advies. "Bij het Nederlands elftal spreek ik veel met jongens die in het buitenland voetballen. Die stap wil ik ooit ook maken. Maar wanneer dat is, hoor je uiteindelijk wel en gebeurt in samenspraak met Ajax. Maar de focus ligt nu op de bekerfinale en het restant van de competitie", aldus de mandekker van Ajax, die nog tot medio 2025 vastligt in Amsterdam.

Ook interessant