Advocaat steunt Berghuis, maar Boskamp is het niet eens: "Hou op jongen"

Maandagavond heeft Dick Advocaat zich bij Veronica Offside uitgesproken over de kwaliteiten van Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Dat deed hij nadat Berghuis zichzelf na afloop van Ajax - RKC uitsprak en zichzelf een van de beste spelers van de Eredivisie noemde. Boskamp is het niet eens met Advocaat.

De uitspraken van Berghuis kwamen op veel kritiek te staan, maar Advocaat is het wel eens met de aanvaller. "Dat zijn ze ook", zegt De Kleine Generaal bij Veroncia Offside. Jan Boskamp weet niet wat hij hoort en reageert resoluut. "Ach, hou op jongen. Jij hebt met Berghuis gewerkt, vond je dat een toffe gozer?"

Berghuis en Bergwijn buitencategorie

"Berghuis is een geweldige speler, hij maakte ieder jaar achttien goals. Ja, op het einde liet ik hem te veel vrij. Of ik hem gematst heb? Een beetje", aldus de bondscoach van Curaçao. "In Nederland zijn Berghuis en Bergwijn buitencategorie, dat vind ik wel. Met Brobbey erbij zeker, dat heb ik steeds gezegd. Iedereen probeert het uit mijn hoofd te praten, maar Berghuis is gewoon een goede speler."

Vervolgens vertelt Advocaat kort hoe Berghuis met kritiek omging bij Feyenoord. "Hij was een beetje wispelturig. Het ene moment wel, het andere moment wat minder", sluit de oud-bondscoach van Oranje af.