Feyenoord kijkt uit naar Champions League-deelname: "Succes is koopbaar"

Arne Slot heeft zondag met een nederlaag het kampioensjaar van Feyenoord afgesloten, maar dat is slechts een klein smetje op zijn seizoen. Hij is ook volgend seizoen trainer in De Kuip en heeft zijn spelers met een boodschap op vakantie gestuurd.

"Ik heb de spelers na de wedstrijd gezegd dat kampioen worden één is, maar dat we nog beter moeten zijn als we de titel willen prolongeren", laat hij optekenen tijdens een gesprek met het Algemeen Dagblad. "De Champions League komt er nu bij voor ons, we staan voor uitdagingen." Bij winst van Manchester City eindigen de Rotterdammers in Pot 1 en dat betekent het ontlopen van grootmachten, iets wat sowieso op het lijstje van de oefenmeester staat. "Manchester City? Natuurlijk wil ik daar niet tegen spelen."

In de zomerse transferwindow zal Feyenoord kijken waar nog winst te behalen valt, maar met het aantrekken van Zerrouki en Van den Belt lijkt het middenveld al compleet voor komend seizoen. Hij weet als geen ander dat de concurrentie ook gaat reageren. "Succes is koopbaar. Bij ons verwacht ik niet veel mutaties. In elk geval niet zoveel als vorige zomer", zo maakt Slot duidelijk.

Er is voor de zekerheid al afscheid genomen van de huurlingen, maar aan de heren is wel kenbaar gemaakt wat de club wil. "Omdat nooit helemaal zeker is of ze na de zomer al terugkeren. De jongens weten wel wat wij graag willen." Nu is het vakantie en wil hij één boodschap duidelijk maken. "Ik wil dat ze vanaf 4 juli, als wij weer beginnen met trainen, meteen laten zien dat ze héél graag bij de eerste competitiewedstrijd in de basis willen staan. Die strijd ligt weer open."