Frontale aanval op Van Gaal: "Hij is nep en een leugenaar"

Hristo Stoichkov bewaart geen al te beste herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal bij FC Barcelona. De voormalig topaanvaller vond de Nederlandse oefenmeester op menselijk vlak behoorlijk tekortschieten.

Stoichkov speelde twee periodes voor FC Barcelona: van 1990 tot 1995 en van 1996 tot 1998. In Camp Nou maakte de Bulgaar deel uit van het succesvolle Dream Team en kende hij vele hoogtepunten, waaronder de winst van de Europacup I in 1992. De komst van Van Gaal bij FC Barcelona in 1997 deed Stoichkov weinig goeds. De twee botsten regelmatig, waarna de Ballon d'Or-winnaar een jaar later vertrok uit Catalonië.

"Louis? Louis wie? Ik wil zijn naam niet eens hardop zeggen", vertelt Stoichkov 25 jaar later in een interview met het Spaanse Relevo. "Er komt helemaal niets in me op als het over hem gaat".

De oud-aanvaller plaatst nog wel een kanttekening. "Het is een geweldige professional. Niemand zal dat ontkennen. De trainingsvormen, het spelen in driehoeken en de coaching waren goed. Als persoon mag ik hem niet. Misschien ben ik dan zelf een slecht persoon, maar ik wil niet over hem praten. Ik ken niemand zoals hij. Ik ben ook niet overal goed in, maar probeer die aspecten te verbeteren. Ik wil niet zoals hij zijn".

"Laten we het over een ander hebben, niet over hem. Hij is een nobody in mijn leven. Hij is nep. Een leugenaar, waar ik geen minuut meer aan wil verspillen. Hij is het niet waard", aldus Stoichkov.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers