'Edwin van der Sar kan aangeklaagd worden in zaak André Onana'

Valentijn Driessen haalt in zijn column in De Telegraaf hard uit naar Edwin van der Sar. Dat hij vrijdagavond, kort na het drama van André Onana, een gezellige foto deelde op social media begrijpt Driessen niet. Bovendien stelt de journalist dat Van der Sar nog in de problemen kan komen, aangezien hij de informatie over Onana achterhield.

"Na een zware week op kantoor nipte Ajax-directeur Edwin van der Sar vrijdagavond in privékring fijn aan een mooi rood wijntje. Zo deelde hij met bijna anderhalf miljoen volgers op Twitter. Alsof zich niets desastreus had voltrokken bij zijn voetbalbedrijf. Als eindverantwoordelijke van een beursgenoteerde onderneming zou hij zelfs aangeklaagd kunnen worden voor het achterhouden van koersgevoelige informatie omtrent dopegebruik door doelman André Onana. Sinds half november was dit al bekend bij Ajax."

Dat de keeper van Ajax per ongeluk een pilletje van zijn vrouw heeft gepakt, gelooft Driessen niet: "Een korte rondgang langs huisartsen leert dat het formaat van hoofdpijn- en Furosemidepillen niet te vergelijken valt en dat geen huisarts dit middel zou voorschrijven aan vrouwen na hun zwangerschap." Onana is voor een jaar geschorst, al gaat Ajax nog tegen die straf in beroep.