FC Utrecht wil overbodige aanvaller ophalen bij Ajax

FC Utrecht wil zich deze transferperiode gaan versterken met Ajax-aanvaller Vaclav Cerny. De Tsjech scoorde dinsdagavond nog een hattrick tegen Quick '20 tijdens het trainingskamp van de Amsterdammers. Het is mogelijk één van zijn laatste wedstrijden in het shirt van de landskampioen.

Cerny keerde vorig seizoen terug van een zware kruisbandblessure, maar komt niet aan de bak in Ajax 1. De Tsjechische aanvaller speelde drie KNVB Beker-wedstrijden en moest verder zijn minuten maken bij Jong Ajax. Afgelopen winter kon hij de overstap maken naar sc Heerenveen, maar bedankte toen. Ook aankomend seizoen lijkt Cerny niet op veel minuten te hoeven rekenen bij de Amsterdammers, aangezien de kampioen op de flanken ook beschikt over Hakim Ziyech, David Neres, Quincy Promes, Dusan Tadic en Noa Lang.

FC Utrecht
Een half jaar nadat hij sc Heerenveen bedankte kan het alsnog tot een transfer komen voor Cerny. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad melden namelijk dat FC Utrecht interesse heeft in de 21-jarige aanvaller. De Domstedelingen zouden alleen te weinig budget hebben om Cerny binnen te halen, die nog een contract heeft in Amsterdam tot medio 2020. Er worden volgens De Telegraaf pas zaken gedaan als Gyrano Kerk verkocht wordt. De 23-jarige Kerk heeft in Utrecht nog een contract tot medio 2023 en kan dus een mooi bedrag opleveren, mocht er interesse zijn.