'FC Utrecht en Fraser vinden versterking met ervaring in oud-PSV'er'

FC Utrecht en Henk Fraser zijn in hun zoektocht naar ervaring voor de selectie uitgekomen bij oud-PSV'er en 64-voudig Marokkaans international Nordin Amrabat. Dit meldt Voetbal International. De aanvaller speelt momenteel bij AEK Athene en heeft een contract tot medio 2023 in Griekenland.

FC Utrecht is al aardig actief geweest op de transfermarkt. De club uit de Domstad vond in Henk Fraser een nieuwe trainer en versterkte zich met maar liefst acht spelers. FC Utrecht wordt nu in verband gebracht met Feyenoord-pupil Marouan Azarkan, spits Daishawn Redan en dus oud-PSV'er Nordin Amrabat. 

Amrabat debuteerde in het betaalde voetbal bij FC Omniworld (nu Almere City) en stapte in 2007 over naar VVV. In Venlo gooide hij hoge ogen waarna PSV hem kocht voor 2,3 miljoen euro. Na drie seizoenen in Eindhoven werd Amrabat verkocht aan Kayserispor. In Turkije bloeide de 64-voudig international van Marokko op en werd hij in 2014 voor 8,6 miljoen euro verkocht aan topclub Galatasaray. Na verschillende verhuurperiodes aan het Spaanse Malaga trok Amrabat naar de Premier League. De Nederlandse-Marokkaan slaagde hier niet, werd verhuurd aan Leganes en werd later verkocht aan Al-Nassr uit Saoedi-Arabië. Vorig jaar streek Amrabat transfervrij neer bij AEK Athene. In Griekenland speelde de 35-jarige aanvaller in totaal 31 wedstrijden en kwam hij zes keer tot scoren.