Kwakman komt superlatieven tekort na optreden PSV'er: "Eén van de beste spelers ter wereld"

Kees Kwakman raakt na het competitieduel tussen PSV en Go Ahead Eagles niet uitgepraat over het optreden van aanvoerder Luuk de Jong. De kopsterke captain van de Eindhovenaren was opnieuw van cruciaal belang voor de ploeg van Peter Bosz.

Twee rake kopgoals betekende niet alleen de zesde driepunter van dit seizoen, maar daarnaast mag de aanvaller zich ook topscorer van deze eeuw noemen. De Volendamse analist van ESPN is na afloop lyrisch over de kwaliteiten van De Jong. "Daar weet ik toevallig alles van", doelt Kwakman op rechtstreekse duels tijdens zijn actieve loopbaan.

"Hij speelt altijd in een aanvallende ploeg met goede buitenspelers. Dat is in zijn voordeel. Je bent altijd aan het reageren. Hij kiest zó goed positie. Hij weet zó goed waar die ballen gaan vallen. Waarschijnlijk heeft hij afspraken met spelers gemaakt", vervolgt hij. "Dan heeft hij ook nog eens de kwaliteiten om én goed te timen én goed te koppen. Dan is hij, gelukkig heeft hij het ook in Europa en in de Champions League laten zien, één van de beste spelers ter wereld daarin", aldus Kwakman.

Ook interessant