Oude bekende waarschuwt: 'Nederland valt tegen, stunt is mogelijk'

Cristian Chivu is optimistisch over de kansen van Roemenië in de achtste finales tegen Nederland. De voormalige speler van Ajax erkent de kracht van Oranje, maar ziet ook mogelijkheden voor een verrassing. Dit vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Christian Chivu over Roemenië - Nederland

Chivu merkt op dat er in Roemenië veel vertrouwen is na het behalen van de eerste plaats in de groepsfase, waarin België werd verslagen. "In Roemenië is er echt het geloof dat we ver kunnen komen. Alleen denk ik dat niemand blij is met Nederland als tegenstander. Het wordt voor Roemenië niet makkelijk. Virgil van Dijk, Memphis Depay en Jeremie Frimpong zijn klassespelers. En dan heb ik het nog niet over mijn Inter-spelers Denzel Dumfries en Stefan de Vrij gehad. Als het gaat draaien, is Nederland echt goed. Maar Roemenië is een gevaarlijke opponent voor iedereen."

Cristian Chivu bij Ajax

Chivu schopte het tot 75 optredens voor Roemenië en speelde in Nederland vier jaar lang voor Ajax, dat hem vervolgens verkocht aan Inter. In de periode van juli 1999 tot juli 2003 was de verdediger in 142 wedstrijden, goed voor dertien doelpunten en zeven assists bij de Amsterdammers. In het seizoen 2001/2002 werd Chivu uitgeroepen tot speler van het seizoen bij Ajax.

Feyenoord-doelman vertrekt