Frankrijk vernedert Gibraltar en boekt grootste EK-kwalificatiezege ooit: 14-0

Frankijk heeft zaterdagavond zijn grootste overwinning aller tijden geboekt. In de EK-kwalificatiecyclus won Les Blues met 14-0 (!) van Gibraltar.

Frankrijk kende een voortreffelijke start in de Allianz Riviera. Na vier minuten spelen stond het al 2-0 door twee eigen doelpunten van Gibraltar. Met een kwartier op de klok maakte debutant Warren Zaïre-Emery er 3-0 van. Tot overmaat van ramp moest Gibraltar-verdediger Ethan Santos met rood vertrekken. In de eerste helft liep de verliezend WK-finalist al uit naar 7-0.

Na rust nam Frankrijk geen gas terug, integendeel. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps ging vrolijk door met scoren en maakte evenveel doelpunten als in de eerste helft. Zo stond er na negentig minuten spelen een 14-0 (!) eindstand op het scorebord, een record.

Nog nooit won Frankrijk een interland met zulke ruime cijfers. Het oude record dateert van september 1995. Les Blues won destijds met 10-0 van Azerbeidjzan. Frankrijk heeft bovendien het record van de grootste zege in een Europese kwalificatiecyclus aller tijden verbroken. Dat record was in handen van Duitsland, dat in 2006 met 13-0 te sterk was voor San Marino.