De Mos kraakt Oranje-international: "Dat is te veel circus"

Aad de Mos heeft tijdens een interview met Voetbalzone stevig uitgehaald in de richting van Xavi Simons. De voormalig voetbaltrainer blikt vooruit op het EK 2024 in Duitsland en geeft advies aan bondscoach Ronald Koeman.

Er wordt al een hoop gespeculeerd over mogelijke speelstijlen en formaties, maar volgens De Mos moet men zich focussen op de voorhoede. "De problemen liggen voorin. Depay in goeden doen is voor mij een hele belangrijke speler, maar ik vraag mij af of hij dat ooit nog gaat komen. Brobbey is op de goede weg en zou nog wel eens een openbaring kunnen worden", aldus 76-jarige Hagenees.

In de Eredivisie speelt Jerdy Schouten veel sterke wedstrijden en daardoor vindt hij ook dat de middenvelder van PSV een basisplaats verdient, maar over een oud-PSV'er is hij minder enthousiast. "Xavi Simons? Dat is te veel circus. Ik vind dat een hype. Die speelt wat mij betreft niet op het EK, nee." Het Nederlands elftal is in groep D gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en Polen.Wales/Estland of Finland.