Amateurspeler vijf (!) maanden geschorst vanwege bodycheck: "Onterecht weggezet als crimineel"

Ümran Zambak, speler van amateurvereniging DETO, is door de KNVB voor vijf (!) maanden geschorst vanwege een bodycheck. De 22-jarige aanvaller mag ook geen andere activiteiten uitvoeren bij de club uit het Overijsselse Vriezenveen.

In de slotfase van het duel met TVC'28 van twee weken geleden deelde Zambak een bodycheck uit bij een speler van de tegenstander, waarna hij een rode kaart ontving. "We wisten niet wat we hoorden", reageert Mark Looms, trainer van DETO, tegenover Tubantia op de schorsing. "Wat hij heeft gedaan keur ik niet goed, maar we hadden een schorsing van hooguit vier wedstrijden verwacht. Niet vijf maanden".

"Nogmaals: we praten niets goed. Maar voor een kopstoot of slaan krijg je een minder hoge straf dan voor dit", gaat de coach verder. "De speler zelf was helemaal ontdaan en in paniek toen de schorsing bekend werd. Hij had eerder al zijn excuses aangeboden, de speler van TVC die de bodycheck kreeg deed het duel erna ook al weer mee. Dit is de eerste keer dat hem zoiets overkomt, hij is eigenlijk nog nooit eerder geschorst geweest".

Het is nog onduidelijk of DETO in beroep gaat tegen de schorsing. "Het is allemaal heel vers, we moeten nog in overleg. Als de schorsing zo blijft is het seizoen voor hem eigenlijk al voorbij. En hij mag helemaal niets. Niet trainen, geen bardienst draaien, hij wordt nu totaal onterecht weggezet als crimineel", aldus Looms.

De bodycheck van Ümran Zambak

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers