Harde kern Ajax komt met duidelijke boodschap: ‘Sneijder is niet welkom’

Eerder werd bekend dat Wesley Sneijder kan terugkeren bij Ajax. De oud-speler van de club heeft meerdere gesprekken gevoerd met de Amsterdammers en kan een rol in de technische staf krijgen. Niet iedereen is blij met dit nieuws, zo komt de harde kern van de club, de F-side, met een duidelijke boodschap voor Sneijder.

Op Instagram laat de F-side weten dat de oud-speler van hun club niet welkom is. “Als Sneijder komt, is het oorlog”, luidt de eerste zin van een lange tekst. “We zullen direct duidelijk zijn: deze dwaas is absoluut NIET welkom bij onze club. Ruim drie jaar geleden hebben we Sneijder al duidelijk gemaakt dat hij persona non grata is boven de N201. Zoiets geldt niet voor een paar zielige jaren, zoals zijn twee mislukte huwelijken, maar voor altijd.”

De stevige tekst gaat verder, waarin Sneijder voor van alles en nogwat wordt uitgemaakt. “Mochten er daadwerkelijk gesprekken plaats hebben gevonden, dan vinden wij de onwetendheid bij de RVC en waarnemend directie over de achtergrond tussen Sneijder en supporters alle perken te buiten. Er is vanzelfsprekend nog één situatie die wij nog meer veroordelen: de daadwerkelijke komst van deze schoft. Een groot Ajacied zei ooit: ‘Voetbal is oorlog’. Als Sneijder komt, dán is het oorlog.”

Ook interessant