Harde conclusie over situatie Mislintat: 'Vraag is hoeveel langer het nog gaat duren om terug te keren aan de top'

Aan Sven Mislintat de taak om Ajax deze zomer weer op de rit te krijgen met een aantal nieuwe topspelers. Eerder haalde de Duitser trainer Maurice Steijn, Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic al naar Amsterdam, maar het Algemeen Dagblad meldt dat de technisch directeur 'met de gebakken peren van zijn voorgangers zit'.

Journalist Johan Inan besloot om de hele actuele situatie in Amsterdam in beeld te brengen en daar een analyse op te schrijven. Nu het vertrek van 'MVP' Dusan Tadic definitief is en Edson Álvarez al met één been in de uitgang staat, is het toekomstperspectief volgens Inan niet heel rooskleurig. 'Daardoor is de vraag zo langzamerhand niet meer óf de Amsterdamse club is veroordeeld tot nog een tussenjaar, maar meer hoeveel langer het nog gaat duren om terug te keren aan de top', luidt het.

De checklist van Mislintat wordt door Inan een 'helse job' genoemd. 'Nadat Overmars door grensoverschrijdend gedrag was opgestapt, ging het ineens hard', vervolgt het AD. In navolging van een aantal vertrekkende steunpilaren in de vorige zomer is dat ook dit jaar weer van toepassing en dat levert problemen op. 'Daardoor zit Ajax niet alleen om koopkracht en voetballend vermogen, maar ook echte leiders verlegen.' 

Het vertrek van Timber en Tadic heeft echter niet alleen maar negatieve kanten, want er komt ook veel geld in de la. Het vertrek van de verdediger naar Arsenal levert zo'n 45 miljoen euro op en met het vertrek van de Servische captain bespaart Ajax 6,5 miljoen euro salaris. Met het naderende vertrek van Álvarez gaat een extra boost geven aan de portemonnee van Mislintat en daardoor is hij nu aan zet.