Geertruida toont bewondering voor Slot: "Betere voetballer geworden"

Lutsharel Geertruida leek afgelopen zomer te verkassen naar een buitenlandse topclub, maar bleef toch bij Feyenoord. In gesprek met Helden Magazine uit hij zijn bewondering voor Arne Slot en laat de verdediger doorschemeren dat het kampioensjaar het mooiste moment uit zijn leven is.

Hij denkt heel af en toe nog terug aan de wedstrijden van voorgaand seizoen. "We zijn kampioen geworden en ik heb mijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal." In 2017 werden de Rotterdammers ook kampioen en destijds stond Geertruida op de Coolsingel als groot supporter. "Dat was bizar en gek om mee te maken. Voor mij was het een extra grote droom die uitkwam, als jongen uit Rotterdam Zuid."

Het besef dat hij momenteel Champions League met Feyenoord speelt is soms te mooi om waar te zijn en dan benadrukken de vrienden van de Rotterdammer hoe bijzonder dat is. "Mijn vrienden zeggen weleens tegen me: ‘Hallo vriend, besef even wat je meemaakt.’ Ik zeg dan altijd: ja, maar we moeten gewoon zo doorgaan. En dan zien we vanzelf wel hoever we dit jaar komen in de Champions League. Ik leef voor dat soort grote wedstrijden. Op die wedstrijden ligt extra druk. Dat vind ik lekker", zegt Geertruida.

Arne Slot

Vervolgens richt hij zijn pijlen op de hoofdtrainer van de stadionclub en is lyrisch over zijn tijd bij Feyenoord. "Hij is zo sterk op mentaal gebied. Hij weet precies hoe hij ons moet prikkelen. Ik ben de afgelopen twee jaar een veel betere voetballer geworden, daar heeft Arne een heel groot aandeel in. Ook op tactisch gebied is hij zo sterk. Hij kijkt vaak naar clubs als Manchester City en probeert hun tactiek dan ook op ons toe te passen", besluit hij.

Ook interessant