Bezettingsgraad Eredivisie-stadions: Ajax aan kop, Feyenoord blijft ver achter

De krant NRC heeft onderzoek gedaan naar bezettingsgraden in de Eredivisie-stadions. Ajax gaat aan kop in dat klassement, gevolgd door PSV en FC Emmen. Feyenoord staat een stuk lager in de lijst. 

FC Emmen speelde dit seizoen vijf thuiswedstrijden en het zat gemiddeld 95% vol, zo blijkt uit cijfers van NRC, dat het onderzoek heeft gedaan. De ploeg uit Drenthe staat hiermee gelijk met PSV. Ajax heeft een bezettingsgraad van gemiddeld 97% en gaat daarmee aan kop in het klassement. 

Feyenoord staat opvallend onderin de ranglijst. De Rotterdammers speelden vijf thuiswedstrijden tot nog toe en daarbij zat De Kuip gemiddeld voor 73% vol, net als het Gelredome bij Vitesse. Alleen sc Heerenveen, Fortuna Sittard en AZ staan lager op de lijst. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met dat AZ momenteel niet in het eigen stadion speelt vanwege het instorten van het dak. In Den Haag wordt gemiddeld een bezettingsgraad van 54% behaald. In de enige wedstrijd die het dit seizoen in het AFAS Stadion speelde was dat 76%.

Ook de bezettingsgraden in de Keuken Kampioen Divisie zijn berekend.