Dit is volgens Valentijn Driessen de ideale oplossing als er niet meer gevoetbald kan worden

De afgelopen dagen/weken deden tal van geruchten de ronde over wat er met het restant van de (Nederlandse) competities moet gebeuren. Ook Valentijn Driessen heeft daar een mening over. In De Telegraaf stelt hij dat als er niet meer gevoetbald kan worden de huidige stand als de eindstand moet dienen: "Wijs geen kampioen aan en hanteer de huidige stand."

Concreet ziet zijn idee er zo uit: "Verklaar de twee profcompetities voor gespeeld, reik geen kampioensschaal uit, geen beker, hanteer de huidige ranglijst voor de verdeling van de Europese tickets, geen degradatie, wel promotie uit de Eerste Divisie en om alles te financieren: verdeel eventuele inkomsten uit Europees voetbal volgend seizoen eerlijk over alle profclubs. Zo’n gezamenlijk initiatief levert tevens goodwill op bij publiek en bedrijfsleven. Er wordt pijn geleden, maar zo wordt de pijn samen geleden en samen gedeeld."

En wat nou als er voor 30 juni, wat zeer onwaarschijnlijk lijkt, toch nog gevoetbald kan worden? Ook daar heeft Driessen iets op verzonnen: "Kan er voor 30 juni toch gevoetbald worden; knutsel een toernooi of korte competitie in elkaar met topwedstrijden en derby’s voor de televisiekijker en zendgemachtigden. Maar het lijkt een utopie dat mensen in deze onzekere tijd (wel of niet besmet, wel of niet besmet geweest) over drie maanden alweer met tienduizenden tegelijk met een gerust gevoel in een stadion durven zitten, terwijl honderden of duizenden mensen in ziekenhuizen over heel Nederland vechten voor hun leven."