PSV bij plaatsing voor Champions League in Pot 4, Ajax heeft geplaatste status

Als PSV zich woensdagavond ten koste van Rangers plaatst voor de groepsfase van de Champions League, dan komt het in Pot 4 terecht. De Eindhovenaren kunnen in dat geval hun borst natmaken.

Pot 1 en 2 zijn al helemaal compleet, terwijl Pot 3 nog maar één plekje vrij heeft. Die plaats wordt naar alle waarschijnlijkheid ingenomen door Benfica. De ploeg van Roger Schmidt verdedigt dinsdagavond in eigen huis een 2-0 voorsprong tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League.

Ajax heeft zich als landskampioen verzekerd van een plek in Pot 1 en ontloopt daardoor ploegen als Real Madrid, Manchester City en Bayern München. Als PSV het hoofdtoernooi bereikt, dan treft het minimaal twee topploegen, aangezien in Pot 1 en 2 de grote kanonnen zitten. 

De loting voor de groepsfase van de Champions League wordt donderdagavond om 18.00 uur verricht en vindt plaats in Istanbul.

Voorlopige potindeling Champions League-loting

Pot 1: Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Manchester City, AC Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Porto en Ajax

Pot 2: Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig en Tottenham Hotspur

Pot 3 (nog niet compleet): Borussia Dortmund, Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk, Internazionale, Napoli, Sporting Portugal en Bayer Leverkusen (nog niet compleet)

Pot 4 (nog niet compleet): Olympique Marseille, Club Brugge en Celtic