Van Gaal voorgedragen als bondscoach Duitsland: "Staat voor discipline, orde en structuur"

Phillip Lahm zou het niet erg vinden als Louis van Gaal wordt benoemd tot de nieuwe bondscoach van Duitsland. De oud-vleugelverdediger is erg te spreken over de trainerskwaliteiten van de 72-jarige oefenmeester.

"Als coach staat Louis van Gaal voor discipline, orde en structuur in de manier waarop zijn teams spelen", vertelt Lahm in gesprek met het Duitse BILD. "Dit brengt hij altijd over in een zeer heldere toespraak. Bij Bayern München was hij de juiste man die met zijn spelidee op het juiste moment de club vorm gaf".

"Hij is een sterke persoonlijkheid met veel ervaring, die hij als club en bondscoach heeft opgedaan in het internationale topvoetbal", aldus de voorzitter van het organisatiecomité van het EK van volgend jaar in Duitsland.

Het is crisis bij het Duitse elftal. 'Die Mannschaft' ging zaterdagavond met 1-4 ten onder in de vriendschappelijke ontmoeting met Japan. Een dag later werd bondscoach Hansi Flick ontslagen vanwege de slechte resultaten. Naar verluidt geldt Julian Nagelsmann als de topkandidaat om Flick op te volgen.

Update: inmiddels heeft ook Bastian Schweinsteiger van zich laten horen. De oud-middenvelder sluit zich aan bij de woorden van Lahm. "Van Gaal kan op dit moment weleens de perfecte trainer zijn voor Duitsland. Mijn hart zegt Van Gaal", aldus Schweinsteiger bij het Duitse Sportschau.