Triest nieuws uit Italië: legendarische Baggio aangevallen met pistool

Roberto Baggio is slachtoffer geworden van een gewelddadige overval op zijn villa. Terwijl Italië op het EK in actie kwam, werd hij aangevallen. De legendarische Italiaan wordt zelfs aangevallen met een pistool en moet naar het ziekenhuis.

Tijdens de groepswedstrijd van Italië tegen Spanje slaan vijf gewapende overvallers toen bij de villa van Baggio in Noord-Italië, zo melden Italiaanse media. Baggio probeert de aanvallers tegen te houden, maar krijgt hierdoor behoorlijke klappen met een pistool op zijn voorhoofd. De 57-jarige ziet zijn huis worden leeggeroofd en moet naar het ziekenhuis voor hechtingen. In totaal duurt de inbraak ongeveer veertig minuten. Naar verluidt nemen de overvaller juwelen, horloges en geld mee uit de villa van Baggio.

Baggio kent als voetballer een roemrijke carrière. De oud-middenvelder speelt voor zowel Juventus, AC Milan en Inter en wint in 1993 de Ballon d'Or. In 56 interlands komt Baggio 27 keer tot scoren en speelt op drie WK's, waaronder de verloren finale in 1994.

Feyenoord-doelman vertrekt