'Prestaties van Slot maken indruk in Europa, interesse uit Duitsland en Engeland'

De Telegraaf meldt dat er interesse is in Arne Slot vanuit Engelse en Duitse clubs. De oefenmeester staat momenteel op nummer één in de Eredivisie, bereikte de finale van de Conference League en laat Feyenoord weer swingen. Dat is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleken.

"Bij sommige Engelse en Duitse clubs wordt nu al met grote interesse gekeken naar de wijze waarop hij Feyenoord laat voetballen", vertelt De Telegraaf. "Iedereen weet dat hij daarin de komende seizoenen ook geen concessies zal doen. Zelfs niet als het materiaal op enig moment ontoereikend zou zijn. Het maakt hem meer dan interessant", zo stelt de ochtendkrant. Tot dusver verliet Slot zijn thuisland nog niet voor een buitenlandse werkgever, maar daar kan verandering in gaan komen.

Slot staat sinds 2021 aan het roer bij de club uit Rotterdam-Zuid, nadat AZ hem had bedankt voor bewezen diensten. Zijn huidige contract loopt tot medio 2025, maar daar zou een afkoopclausule in opgenomen zijn en dat betekent dat een bepaald bedrag voldoende is om de oefenmeester per direct weg te plukken uit de Eredivisie. Om welk bedrag dit gaat, is vooralsnog onbekend.