Sensationele transfer: 'Blind maakt overstap naar Bayern München'

Daley Blind gaat aan de slag bij Bayern München, zo meldt althans De Telegraaf donderdagochtend. Het zou gaan om een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor één extra jaar.

In de vroege ochtend werd Blind op Schiphol gesignaleerd. De 32-jarige verdediger stapte in een vliegtuig naar München om daar zijn medische keuring te ondergaan. Het is de bedoeling dat de 99-voudig Oranje-international vrijdag al met de selectie meereist naar het trainingskamp in aanloop naar de herstart van de competitie.

Blind als vervanger van Hernandez

Toen Lucas Hernandez zijn kruisband afscheurde op het WK in Qatar, werd de interesse van Bayern München in Blind concreet. Doordat de Duitse koploper niet te veel wilde uitgeven voor een vervanger, bleek Blind een ideale optie. Tijdens de kerstdagen waren speler en club in onderhandeling, in de nacht van woensdag op donderdag kwam er een doorbraak. In Beieren krijgt Blind te maken met een aantal oud-Ajacieden. Zo staan Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch onder contract bij Der Rekordmeister.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers