'Veertig Feyenoord-hooligans slaan AZ-stamkroeg kort en klein'

Terwijl het AFAS Stadion volstroomde met AZ-supporters, voor de thuiswedstrijd tegen Heracles (2-1), werd verderop in de stad een stamkroeg kort en klein geslagen door een groep van veertig relschoppers. Op social media circuleren beelden van de vernielingen, waar men spreekt van een groep Feyenoord-hooligans.

Volgens lokale media zouden de vernielingen rond 20:00 uur plaats hebben gevonden. Relschoppers zouden met glaswerk, barkrukken, tafels en fietsen hebben gegooid, waarbij geen gewonden raakte. Wel werden er flinke vernielingen aangericht aan de stamkroeg Café De Overkant. Volgens ooggetuigen zou het gaan om een actie van Feyenoord-hooligans. Tegenover het Noordhollands Dagblad laat een politiewoordvoerder op de hoogte te zijn van de speculaties, maar dat er geen indicaties is dat er 'een voetbalclub bij betrokken is'. De politie is nog bezig met een onderzoek naar de relschoppers.

In gesprek met het NHD geven leden van harde kern van AZ aan dat de Feyenoorders met busjes bij de stamkroeg arriveerden. De leden van de Ben Side zijn stomverbaasd en snappen niks van de actie. Daarnaast geven zij aan dat desbetreffende kroeg geen supporterscafé is, maar meer een buurtcafé. Supporters herinneren zich aanvallen om andere kroegen uit het verleden, waar supporters van Feyenoord al eens eerder mis schoten. Daarnaast denkt de harde kern dat Café De Overkant onbedoeld als doelwit is gezien. Op Facebook waren namelijk foto's te zien van een pre-party uit 2020, voorafgaande van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

De beelden van de relpartij

Ook interessant