Deze spelers moet Ajax in de winter halen

Ajax was toe aan een pauze halverwege het seizoen na het slechte spel in de laatste paar wedstrijden. De club uit Amsterdam verkeerde in een bijzonder matige vorm en hoopt nu het WK gaande is alles weer op de rit te krijgen. Eerder werd bekend dat de club hoogstwaarschijnlijk afstand gaat doen van drie spelers, terwijl er ook verwacht wordt dat Ajax nieuwe spelers aan de selectie gaat toevoegen. Voetbalflitsen deed onderzoek en kwam met de volgende namen.

Doelman

Afgelopen zomer zat Ajax al achter een nieuwe doelman aan, maar de gewenste versterking bleef uiteindelijk uit. In de winter is de verwachting dat de club opnieuw de markt op zal gaan voor een doelman. Benfica-doelman Odysseas Vlachodimos werd afgelopen zomer nog genoemd, maar een transfer lijkt in de winter zeer onwaarschijnlijk en de prijs zou, nu Benfica in goede vorm verkeert, erg hoog uitvallen. Een andere doelman die in de wandelgangen wordt genoemd is Andries Noppert. De inmiddels eerste doelman van Oranje maakt dit seizoen bij SC Heerenveen een goede indruk. Of de club uit Friesland zou willen meewerken aan het vertrek van de doelman valt nog te betwijfelen. Wel is bekend dat Noppert voor een redelijk lage prijs op te halen is. Zijn marktwaarde volgens Transfermarkt bedraagt 1 miljoen euro.

Verdedigende middenvelder

In de zoektocht naar versterking op het middenveld zou Ajax graag nog een centrale verdediger willen aantrekken. Danilo is een naam die wordt gelinkt aan een overstap naar Amsterdam. De 21-jarige middenvelder van het Braziliaanse Palmeiras wordt gezien als mogelijke opvolger van Edson Alvarez. Ajax kan echter rekenen op stevige concurrentie, zo zou ook Arsenal zich willen versterken met de diensten van de Braziliaan. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op zo’n 25 miljoen euro.

Rechtsbuiten

Lucas Ocampos tekende afgelopen zomer nog op huurbasis bij Ajax, maar mag nu alweer vertrekken. De Argentijn kan rekenen op interesse van zijn werkgever Sevilla, dat hem graag wil terughalen. Bij Ajax komt Ocampos amper aan spelen toe en zoeken de Amsterdammers liever verder naar een nieuwe aanvaller. Hakim Ziyech wordt veelvuldig gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. Bij Chelsea is de spelmaker op een zijspoor belandt.

Lees ook: Waarom Ziyech niet voor Oranje, maar Marokko koos