Van der Vaart begrijpt niets van keuzes bij Ajax: "Hoe is het mogelijk dat hij 90 minuten mag blijven staan?"

Ajax wist afgelopen zondag voor de zesde keer op rij een competitiewedstrijd niet te winnen. In De Kuip eindigde De Klassieker tegen Feyenoord in een gelijkspel (1-1). Rafael van der Vaart zag 'echt slecht' spelen en vond met name aanvoerder Dusan Tadic door de mand vallen bij de Amsterdammers: "Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk dat hij steeds negentig minuten mag blijven staan?", aldus Van der Vaart bij Studio Voetbal.

Tadic werd door trainer Alfred Schreuder opgesteld aan de linkerkant en kwam in de tweede helft door de wissel van Steven Bergwijn voor Francisco Conceição naar de rechterflank verplaatst. Volgens SofaScore had de Serviër een passnauwkeurigheid van 61%, kwamen slechts drie van de tien voorzetten die hij gaf bij een medespelers en verloor Tadic maar liefst negentien keer de bal tegen Feyenoord. De aanvoerder van Ajax mocht de wedstrijd uitspelen van Schreuder, maar kon de overwinning niet over de streep trekken voor de Amsterdammers.

Verbazing bij Van der Vaart

Van der Vaart irriteerde zichzelf mateloos afgelopen zondag tijdens Feyenoord - Ajax en dat begon naar eigen zeggen met die netten in De Kuip. Het spel van Ajax had echter ook geen positieve werking op de gemoedstoestand van de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, HSV en Tottenham Hotspur. "Het was echt... Jeetje, wat is dat slecht. Dit had ik echt niet verwacht", aldus Van der Vaart over het spel van de Amsterdammers. De analist vond Ajax met name belabberd om gaan met de pressing van Feyenoord en vond naast Tadic ook Steven Berghuis 'dramatisch' en Davy Klaassen 'geen knikker raken': "Dan ga je kijken naar Schreuder. Is het zijn schuld? Hij is eindverantwoordelijk, maar dat geeft je als speler toch niet het recht elke bal aan Feyenoord te geven", stelt Van der Vaart.