Interview Berghuis kan rekenen op veel positiviteit: 'Echt ijzersterk, mooiste interview in tijden'

Het interview dat Steven Berghuis gaf na afloop van De Klassieker kan in de studio van ESPN rekenen op veel complimenten. Berghuis gaf aan dat uitspraken op social media veel invloed hebben gehad op de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax en dat meerdere personen ervoor hebben gezorgd dat de wedstrijd nog onder extra hoogspanning is komen te staan. 

'Wat Berghuis hier doet is echt ijzersterk', vindt Arnold Bruggink. 'En niet alleen als voetballer, maar ook als mens.' Collega Kenneth Perez sluit zich aan bij de woorden van collega Bruggink. 'Hij is open, eerlijk, durft dingen te benoemen en laat zien wat het heeft gedaan met hem en zijn familie.'

De veiligheidsnetten rondom het veld in De Kuip zijn ook onderwerp van gesprek. Mede dankzij de gevoelige transfer van Berghuis naar Ajax waren de Rotterdammers met extra maatregelen gekomen voor deze wedstrijd. 'Dat vind ik echt een dieptepunt. Het slaat helemaal nergens op. Elke speler mag zelf bepalen waar hij wil voetballen. En dan netten langs het veld om een speler te beschermenm, dat is toch gekkenwerk?', vraagt Mario Been zich af.