Zien: Goed nieuws en slecht nieuws voor Oranje in Qatar

Terwijl het Nederlands elftal zich voorbereidt op de volgende groepswedstrijd op het WK2022 (vrijdag 25 november om 17 uur tegen Ecuador) komt er vanuit Qatar goed en slecht nieuws voor Oranje.

Steven Bergwijn en Virgil van Dijk krijgen diamanten herinnering aan Oranje

Tijdens de gewonnen WK-wedstrijd tegen Senegal waren er 2 jubilea te vieren. Virgil van Dijk speelde zijn vijftigste interland en Steven Bergwijn mocht nummer vijfentwintig noteren. Beiden kregen een diamanten schaal uitgereikt als aandenken.

Slecht nieuws voor Davy Klaassen en de Oranje fans

Helaas was er ook minder goed nieuws te melden. Davy Klaassen had onder andere zijn moeder meegenomen naar het WK. Hij wist dan ook niet beter dan dat zijn moeder op de tribune van zijn goal tegen Senegal zat te genieten. Dat bleek helaas niet het geval. Na de wedstrijd hoorde hij namelijk dat zijn moeder voorafgaand aan de wedstrijd bij een val haar been heeft gebroken. Inmiddels is ze geopereerd en de rest van het WK uitgeschakeld.

Ook voor de fans is er minder goed nieuws te melden. Dat deze editie van het WK veel minder populair is dan andere edities blijkt ook uit de verkoop van shirts. Zo hoeven de supporters van Andries Noppert niet naar de fanshop.

Zo sluit de KNVB de fanzone in Doha bij gebrek aan belangstelling van de supporters. De fameuze fanwalk gaat wel door en dat wordt vast weer een feestje zoals we bij Senegal ook zagen.