Timber ontvangt complimenten: "Middenvelder met meeste potentie bij Feyenoord"

Feyenoord won zondagmiddag met 0-2 op bezoek bij Excelsior en deed dat éindelijk weer met Quinten Timber. De middenvelder maakte in de 31e speelronde van de Eredivisie zijn rentree en speelde een goede pot. Rafael van der Vaart ziet in Timber de middenvelder met de meeste potentie, maar daar ontstaat een discussie over.

In de uitzending van Studio Voetbal wilde de ex-international graag de wedstrijd van de Feyenoorder benoemen en uitlichten. "Hij is de middenvelder met de meeste potentie. Dynamisch, het scorend vermogen moet omhoog, maar hij krijgt de kansen wel. Vandaag met dat wegdraaien, dat passje... Ik denk dat hij de allerbeste middenvelder is, maar dit seizoen is niet gelopen zoals hij hoopte." Mats Wieffer, die dit seizoen ook vaak de loftrompet ontvangt van voetballiefhebbers, wordt daardoor ten onrechte overgeslagen volgens Pierre van Hooijdonk. 

"Ik vind dat niet echt het type speler wat jij vaak goed vindt. Dan denk ik eerder aan een type-Wieffer, die het spel sneller ziet. Timber moet heel vaak zijn lichaam gebruiken om een paar seconden extra tijd te krijgen. Szymanski heeft ook een extra oog, kan iemand wegsteken, heeft een fantastisch afstandsschot. Kökçü staat buiten kijf. Dat jij hem van deze vier middenvelder de nummer één-positie toedicht..", aldus Pi-Air. 

Het lukt Van Hooijdonk echter niet om zijn tafelgenoot te overtuigen, want hij countert de uitleg direct. "Ik heb altijd gezegd dat het een tempootje te laag is. Dat kunstgras was natuurlijk verschrikkelijk, maar hij schoot elke bal over de zijlijn. Bij Timber druipt de kwaliteit ervan af, maar het komt er nog niet uit. Kökçü is de absolute man, maar meer een spelmaker. Dat is niet te vergelijken. Als jij zegt Zerrouki, Wieffer... Dank denk ik dat Timber de meeste potentie heeft." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers