De Eredivisiestand van 2023! Volendam op plek vijf, Heerenveen en Utrecht vallen tegen

Feyenoord doet het nog altijd erg goed en staat daarmee bovenaan in de Eredivisie. SC Cambuur won dit weekend van Go Ahead Eagles, maar staat desondanks nog altijd onderaan. Als je alleen naar 2023 kijkt ziet de ranglijst van de Eredivisie er ineens heel anders uit.

Zo staan Ajax en Feyenoord samen bovenaan met 22 punten. Het doelsaldo van de Amsterdammers is deze jaargang net iets beter. Wat opvalt is dat FC Volendam, normaal gesproken op de veertiende plaats, op plek vijf staat. Dit jaar pakte de ploeg van trainer Wim Jonk al zeventien punten. Ook SC Cambuur doet het een stuk beter. De Leeuwarders staan laatste op de normale ranglijst, maar zijn goed uit de winterstop gekomen. In 2023 staan zij niet meer in de degradatiezone.

Tegenvallers

De andere club uit Friesland, SC Heerenveen, doet het juist minder in het nieuwe jaar. Eigenlijk staan ze op de negende plaats in de Eredivisie, maar deze jaargang bezetten ze plek veertien. Ook FC Utrecht is niet goed aan 2023 begonnen. De Domstedelingen staan op de elfde plek, terwijl ze dit seizoen op de zevende plaats staan.

Bekijk hier de volledige Eredivisie stand van 2023!

Feyenoord-doelman vertrekt