FC Twente treft Hammarby IF in tweede voorronde Conference League

FC Twente neemt het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen het Zweedse Hammarby IF. Dat heeft de loting woensdagmiddag uitgewezen.

Op donderdag 27 juli is de heenwedstrijd in De Grolsch Veste, een week later volgt de return in de Tele2 Arena in Stockholm.

Afgelopen seizoen won FC Twente de play-offs om Europees voetbal en plaatste zich zodoende voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Hammarby eindigde op plek drie in de Allsvenskan.

Sinds 2021 is Zlatan Ibrahimovic mede-eigenaar van Hammarby. De huidige nummer negen van de Zweedse competitie heeft momenteel twee voormalig Eredivisie-spelers onder contract staan: verdediger Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en middenvelder Tesfaldet Tekie (Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles).

FC Twente moet in totaal drie rondes zien te overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. In het seizoen 2012/2013 waren de Tukkers voor het laatst actief in een Europees hoofdtoernooi, destijds in de Europa League.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers