Absurd! Matthijs de Ligt eiste hoger salaris dan Kylian Mbappé bij PSG, dat direct onderhandelingen stopte

Matthijs de Ligt lijkt hard op weg naar Juventus, maar was eerder druk in onderhandeling met Paris Saint Germain. De reden dat de Ajax-verdediger niet naar Frankrijk gaat, is het absurde salaris wat hij vroeg. Het jonge talent vroeg namelijk meer salaris dan Kylian Mbappé, het Franse supertalent.

Arnaud Hermant, journalist van l'Équipe, ziet dat PSG veel geld uit durft te geven. Maar dat doen ze niet ten koste van alles. "Zaakwaarnemer Mino Raiola vroeg voor Matthijs de Ligt een salaris van twaalf miljoen euro per jaar. Dat is meer dan Mbappé krijgt", constateert Hermant. "Toen heeft PSG de deal laten klappen. Ik snap dat ook zeker, want ik vind dat de topprioriteit van de club niet bij een centrale verdediger moet liggen."

"Zolang ze van de shirtverkoop een topprioriteit maken, zal de club ver verwijderd blijven van de topclubs"
Hermant stelt overigens ook in gesprek met de NOS dat PSG met het huidige beleid nooit de Europese top zal gaan bereiken, zoals het graag wil. "Het probleem is dat de club denkt dat het om marketing en communicatie draait en daardoor het voetbal op de tweede plaats zet. Als je de beste wilt worden, moet het eerst op het veld allemaal kloppen. PSG is relatief gezien een jonge club en wil zowel op als naast het veld snel groeien, maar je ziet dat dat gewoon niet gaat. Ze moeten eerst hun voetbal verbeteren. Zolang de beleidsbepalers ook van de shirtverkoop een topprioriteit maken, blijft de club ver verwijderd om op het niveau van Barcelona of Real Madrid te komen."

Neymar
De komst van de Braziliaan Neymar wordt gezien als een grote stunt. Toch was de sterspeler maar zelden een langere tijd inzetbaar bij de Franse kampioen. "Als hij speelde, ging het goed en was hij vaak beslissend, maar hij is ook dikwijls geblesseerd geweest. Bovendien kwam Neymar ook door randzaken in het nieuws. Dat was niet goed voor de club en voor zijn imago", besluit Hermant.