Voetballer onder toeziend oog van Wesley Sneijder knock-out geslagen bij amateurduel

Een speler van het Friese VV Buitenpost is zaterdagmiddag knock-out geslagen door een speler van tegenstander DHSC uit Utrecht, zo melden RTV NOF en WâldNet. Wesley Sneijder, die nauw betrokken is bij DHSC, zag het incident gebeuren.

Buitenpost maakte vlak voor tijd de winnende treffer (2-1). Na het laatste fluitsignaal ging het helemaal mis op sportpark De Swadde. Een speler van de bezoekers uit Utrecht deelde een vuistslag uit aan een speler van de thuisploeg, waarna de dader snel de kleedkamer invluchtte. Dat mocht niet baten, want later kreeg hij alsnog een rode kaart van de scheidsrechter.

De politie kwam vervolgens met drie voertuigen ter plaatse. Daarnaast was er een ambulance aanwezig. Het slachtoffer werd ter plekke behandeld en hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De politie is direct een onderzoek gestart naar de zaak en heeft daarom camerabeelden opgevraagd voor mogelijk bewijsmateriaal. De club en speler hebben aangifte gedaan van het incident.

"Na de wedstrijd tussen VV Buitenpost en DHSC is er een onenigheid uitgebroken tussen een speler van DHSC en en een deel van de toeschouwers van Buitenpost die het veld hadden betreden. Hierbij heeft de betreffende speler van DHSC zichzelf fysiek verdedigt nadat hij een klap had ontvangen van een toeschouwer van Buitenpost", laat Harry Lulofs, voorzitter van DHSC, weten in een reactie aan RTV NOF.

"Als DHSC keuren wij elke vorm van geweld binnen en buiten de lijnen ten zeerste af. In navolging van onze geldende protocollen zullen wij dan ook zelf intern onderzoek doen naar de gang van zaken en op basis hiervan - waar nodig - passende maatregelen nemen. Wij zijn het bestuur van VV Buitenpost zeer dankbaar voor de constructieve medewerking", aldus Lulofs.