Arjen Robben keert terug bij PSV

Arjen Robben heeft de knoop over zijn toekomst als voetballer doorgehakt. De oud-international, die in december aankondigde aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Bayern München, heeft een akkoord bereikt met PSV over een contract voor twee seizoenen. Hij keert daarmee na vijftien jaar terug in het Philips Stadion.

Robben keert komende zomer terug in het Philips Stadion. PSV heeft tijdens de onderhandelingen wel rekening gehouden met de fysieke gesteldheid van de 34-jarige linkspoot. Robben tekent namelijk een verbintenis op basis van prestaties. Wanneer Robben niet fit en speelklaar is, kost hij PSV beduidend minder dan wanneer hij wél meedoet. “We weten allemaal dat Robben nog steeds een geweldige speler is, maar hij is en blijft een man van glas”, zegt trainer Mark van Bommel erover in het Eindhovens Dagblad.

FC Groningen grijpt mis

Robben maakte in 2000 zijn profdebuut, als speler van FC Groningen. Tussen 2002 en 2004 speelde de 96-voudig international (37 goals) voor PSV, om vervolgens naar Chelsea te vertrekken. Na drie jaar in Londen streek Robben in 2007 neer bij Real Madrid. Na twee jaar in de Spaanse hoofdstad maakte de aanvaller de overstap naar Bayern, de club die hij in 2013 de Champions League bezorgde met de winnende goal in de finale tegen Borussia Dortmund. Het nieuws dat Robben terugkeert bij PSV, is een doorn in het oog van FC Groningen. De Trots van het Noorden hoopte de geboren Bedummer, onder meer met enkele supportersacties, te kunnen verleiden tot een terugkeer op het oude nest.

Oké, we zullen het eerlijk toegeven: dit is een ‘glazen bol voorspelling’ voor wat er zou kunnen gebeuren in voetbaljaar 2019, dit bericht berust dus niet op de waarheid. Tenminste, nog niet ;-) Maar trapte jij er wel in? Deel het berichtje dan zeker even met je vrienden. Leuk toch.

Mark van Bommel maakte zich sterk voor een terugkeer van Robben, zo bleek half december:

Goals en acties van Robben in het shirt van PSV:

Feyenoord-doelman vertrekt