Kökçü over speciale band met Aursnes: "In de eerste dagen had ik het gevoel alsof ik nog bij Feyenoord speelde"

Orkun Kökçü heeft vooralsnog geen spijt van zijn overstap naar het Portugese SL Benfica en voelt zich goed in Lissabon. Bij zijn nieuwe werkgever kwam hij niet alleen oude bekende Roger Schmidt tegen, maar kwam hij ook weer in de kleedkamer te zitten met voormalig ploeggenoot Fredrik Aursnes.

In gesprek met Voetbal International vertelt de middenvelder over de bijzondere band met de Noor, want zij hebben altijd contact met elkaar gehouden. De twee heren hadden in Rotterdam-Zuid al een goede band met elkaar en deze bleef in stand, ondanks het verschil van club. "We werkten bij Feyenoord al samen en speelden daar erg goed. In de eerste dagen op de training had ik gewoon het gevoel alsof ik nog bij Feyenoord speelde", klinkt het uit de mond van de Turkse recordverkoop van Feyenoord.

De Portugezen raakten niet plotseling geïnteresseerd in de diensten van Kökçü, want er was al maandenlang contact tussen club en speler. Dat bevestigde de middenvelder op zijn eerste persdag in Lissabon. "Ik voelde me meteen erg welkom. Ik heb na het eerste contact wedstrijden gekeken en onderzoek gedaan, deze club is groot en zeer gastvrij. Dit is de perfecte stap in mijn carrière", besloot hij.

Feyenoord-doelman vertrekt