Gedrag Slot wekt verbazing op: "Ik vind het best wel shocking..."

In Studio Voetbal werd de eerste speelronde van de Eredivisie besproken en vanzelfsprekend kwam ook de rode kaart van Bart Nieuwkoop ter sprake. Volgens de tafelgasten was het geen terechte beslissing van leidsman Rob Dieperink en vooral Rafael van der Vaart snapt de kritiek van vorig seizoen op Arne Slot niet. 

Jeroen Stekelenburg en Jeroen van Ramhorst oppernde namelijk dat de oefenmeester van Feyenoord, dat direct punten verspeelde in eigen huis, minder kritisch was op de wedstrijdleiding. Vooral in het kampioensjaar heerste er veel irritatie over zijn gedrag, maar Van der Vaart snapt daar helemaal niets van. "Ik vind het best wel shocking dat jullie dit zeggen", opent hij. De analist vindt namelijk dat hij op een goede manier voor zijn ploeg gaat staan.

"Slot zei dat hij de rode kaart wel begreep. Nou, wij snappen het niet echt. Als je het terugkeek, leek het mij geen rode kaart", vervolgt Van der Vaart, die bijval krijgt van Pierre van Hooijdonk. "We weten gewoon dat in het VAR-tijdperk, hier rode kaarten voor worden gegeven," haakt Pierre van Hooijdonk in. "Ik denk alleen dat als ik achter dat scherm zit… Dan weet je: dit is helemaal niet bewust. Hij breekt zelf bijna zijn enkel, dus het is geen bewuste schop. De impact, dat ziet er superlelijk uit."