Eredivisie-sterren met een aflopend contract

De clubs in de Eredivisie moeten druk aan de bak om de aflopende contracten te verlengen, anders dreigen deze gratis de deur uit te lopen. Tijd om de meest waarde volle spelers met een aflopend contract in de Eredivisie op een rijtje te zetten.

Bij FC Twente houdt men hun hart vast over de toekomst van twee sterkhouders in de verdediging. Het was geen geheim dat Joshua Brenet afgelopen zomer al wilde vertrekken uit Enschede. Met zijn aflopende contract kan de rechstachter komende zomer zo maar gratis de deur uitlopen. Hetzelfde geldt voor teamgenoot Gijs Smal, die ook bezit over een contract tot medio 2024. Daarbij komt ook nog eens dat de contracten van Michal Sadilek en Robin Pröpper komende zomer af.

Een zelfde soort scenario speelt zich af binnen AZ. Daar moet het flink aan de bak om twee sterkhouders langer binnenboort te houden. Zo loopt het contract van doelman Mathew Ryan, die afgelopen winter werd overgenomen van FC Kopenhagen, komende zomer al af. Daarbij kan het zo maar Dani de Wit, die sinds zijn overstap van Ajax in de zomer van 2019 goed is voor 38 doelpunten en 19 assist in 153 wedstrijden, op zijn eind. Afgelopen zomer waren er al geluiden over een eventueel vertrek uit Alkmaar, dat nu nog makkelijker lijkt.

Binnen PSV wil men graag langer door met de talentvolle Isaac Babadi. Maar dat lijkt nog een ingewikkelde klus, nu de aanvaller zijn aflopende contract korte termijn niet van plan is te gaan verlengen. Dit vanwege de weinige speelminuten die hij krijgt. Een speler die daarover kan meepraten is Shurandy Sambo, die het moet doen met korte invalbeurten. Het is dus maar de vraag of de verdediger zijn aflopende contract wél wil verlengen.

Aflopende contracten Eredivisie

aflopende contracten eredivisie