'Feyenoord geeft Yassin Ayoub straf wegens onprofessioneel gedrag'

Yassin Ayoub heeft onlangs een straf gekregen van Feyenoord. De middenvelder, die vaker dan hem lief is op de bank zit, zou zich onprofessioneel hebben opgesteld. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De krant weet niet precies te melden wat er is gebeurd en wat voor straf de Feyenoorder heeft gekregen. Ayoub behoorde tijdens het uitduel van Feyenoord tegen Willem II (1-1) niet tot de wedstrijdselectie en Giovanni van Bronckhorst wil de reden daarvan niet prijsgeven. "Wat er intern gebeurt, is iets tussen mij en de spelers. Omdat ik voor mijn spelers ook een beschermende factor wil zijn. Dat is hoe ik werk. Maar er zijn dingen die niet kunnen en dat los ik graag intern op", citeert het AD de trainer van de Rotterdammers.

59 minuten gespeeld

Ayoub liet al eerder weten dat hij niet gelukkig is met zijn reserverol, maar benadrukte te willen blijven vechten voor zijn plaats. Tot nu toe speelde de van FC Utrecht overgekomen linkspoot pas 59 minuten eredivisieminuten in vijf wedstrijden voor Feyenoord. "Ik weet dat er dan soms veel kritiek is omdat spelers niet in actie komen. Maar het publiek weet niet altijd wat er gebeurt", aldus Van Bronckhorst daarover.

Zondag speelt Feyenoord in de Kuip tegen VVV-Venlo. De kans dat Ayoub dan opnieuw geen basisplaats heeft, is groot. Van Bronckhorst beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Ridgeciano Haps is geblesseerd. Jerry St. Juste is wegens zijn rode kaart tegen Ajax geschorst.

Ruim een maand geleden vertelde Ayoub nog dat hij helemaal happy is in Rotterdam: