Waarom moest Frank de Boer het veld ruimen? Vier redenen voor 'ontslag' bij Atlanta United

Volgens Atlanta United was het vertrek van Frank de Boer in goed overleg gegaan en kwam het van beide kanten, maar journalist Matthew Doyle weet wel beter. Op de officiële kanalen van de Major League Socces vertelt hij hoe het (volgens hem) écht zit: De Boer moest het veld ruimen en dat had vier oorzaken. 

1) Tegenvallende resultaten

Atlanta United moest na drie opeenvolgende nederlagen het veld ruimen in het MLS is Back Tournament en dat was naar verluidt de druppel: "Het tekent de ambitie van Atlanta United dat een paar prijzen niet genoeg zijn om een vernederende, doelloze, drievoudige afgang te overleven. Er waren vraagtekens over hoe serieus de clubs het toernooi zouden nemen. Dit is het antwoord van Atlanta. Dit is de prijs van mislukking."

2) Spelersgroep ontevreden

Dat de bepalende spelers ontevreden waren, hielp ook niet mee: "De Boer kwam regelmatig in botsing met de beste spelers van het team. Josef Martínez en Leandro González Pirez hebben dat zelfs openlijk uitgesproken in de media. Martínez was zó'n winnaar en leider dat hij, zelfs toen de situatie met De Boer uit de hand dreigde te lopen, één van de beste prestaties aller tijden in de competitie neerzette, door zeventien goals te maken in achttien wedstrijden."

3) Waardevermindering spelers

De Boer werd anderhalf jaar geleden aangenomen om spelers als Barco en Pity Martinez te ontwikkelen, zodat zij in de toekomst voor veel geld verkocht konden worden. Dit gebeurde echter niet: "Hij werd aangesteld om van Ezequiel Barco, die overkwam van Independiente, een transferobject van acht cijfers (10 miljoen of meer red.) te maken, maar dat is niet gebeurd. En de vorm van Pity Martínez, in 2018 nog uitgeroepen tot de beste speler in Zuid-Amerika, was onder De Boer nog erger."

4) Spel niet om aan te zien

Tenslotte was het voetbal ook niet geweldig: "De Boer heeft het team afgebroken in een poging een elftal te creëren dat in zijn geest kon spelen. In dat proces veranderde Atlanta van de goedspelende, vermakelijke ploeg van zijn voorganger Tata Martino in een ongelukkig stel spelers zonder enige flair."