"Brobbey gaat voor meer geld weg dan Gimenez"

Ajax gaat nog veel plezier beleven aan Brian Brobbey. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Hij denkt zelfs dat de spits voor meer geld verkocht gaat worden dan Santiago Gimenez.

Verweij denkt dat het een goede zet was om Brobbey terug te halen van Leipzig: "Hij ging transfervrij weg bij Ajax en het leek erop dat hij niet meer terug zou komen. Maar hij is gewoon een heel grappig jochie. Marc Overmars wilde hem terug huren en Klaas Jan Huntelaar en Gerry Hamstra hebben hem terug gekocht. Iedereen sprak daar toen schande van en dat is zo. Totdat de club hem uiteindelijk voor 50 of 60 miljoen verkoopt. Ik durf wel te zeggen dat hij voor meer geld weggaat dan Gimenez."

Volgens collega Valentijn Driessen is Brobbey ook een goede optie voor Oranje: "Als Brobbey fit is, maakt hij een serieuze kans. Je moet je wel blijven ontwikkelen, maar hij zit in een goede reeks. Wel tegen hele slechte tegenstanders. Het gaat uiteindelijk wel om het topniveau en dat zal hij nog moeten bewijzen."