Engelse pers erg lovend na krankzinnige avond: 'Ajax is wat Chelsea zou willen zijn'

Het was dinsdag een bizarre avond in Londen: Ajax kreeg twee rode kaarten tegen Chelsea, het kreeg twee strafschoppen tegen en wist uiteindelijk een 1-4 voorsprong uit handen te geven. Het Champions League-duel eindigde in 4-4. In de Engelse media spreekt men van een krankzinnige wedstrijd, maar ook zijn er lovende woorden voor Ajax.

“Ze hebben twee Marokkanen, twee Argentijnen, een Braziliaan, een Kameroener en een Serviër in hun basiself, aangevuld met Nederlanders, maar ze zijn zonder twijfel opgeleid met dezelfde speelstijl. Ajax heeft zijn beste twee spelers in de zomer verloren, maar toch is het lef van het team van vorig seizoen niet verdwenen”, schrijft de Daily Telegraph woensdagochtend. De krant zag een ijzersterk Ajax in het eerste uur, dat daarna in elkaar viel: "De woede van Ajax richtte zich op de scheidsrechter, maar ze kunnen de schuld beter bij zichzelf zoeken."

Hakim Ziyech

Toch is de Engelse krant vooral lovend over de Amsterdammers. "Ajax is wat Chelsea zou willen zijn: een vloeiend team met zelfvertrouwen, dat zich vastbijt in de tegenstander en onder de druk uit voetbalt." Over de geniale 1-3 van Hakim Ziyech schrijft het medium: “Ziyech kon dit nooit zo bedoeld hebben, maar met zijn linkervoet kan hij onmogelijke dingen mogelijk maken.”

Andere kranten, waaronder de Daily Mail en The Times, schrijven vooral over de 'geweldige comeback' van Chelsea. 'Alleen een fool schrijft het Chelsea van Frank Lampard nu nog af, want ze geven niet op' en 'de comeback-kids van Chelsea vervolmaken een onverwachts sprookje' zijn teksten die woensdagochtend te lezen zijn in de Engelse media.

Duel gemist? Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Ajax: 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Chelsea - Ajax: Doelpunten, hoogtepunten en samenvatting #CHEAJA’

Sjaak Swart laat niets heel van scheidsrechter Gianluca Rocchi na Chelsea - Ajax

Hans Kraay jr. niet eens met Erik ten Hag: "Ajax is niet bestolen tegen Chelsea"

'VAR had mogen ingrijpen bij 'overtreding' Pulisic op Blind, Ajax kan niet in beroep tegen rode kaarten'

Sfeercompilatie: Ajax-fans vieren feest in Londen, ondanks straf UEFA

Dollen op Ajax-training: Van de Beek poort Onana en moet rennen

'Krijgt Ajax nog een boost van vasthouden gelijkspel met negen man?'

Mazraoui terug in de basis bij Ajax: "Altijd in mezelf blijven geloven"

Aad de Mos enorm kritisch op scheids Chelsea - Ajax: 'Een 2 voor de moeite'

LOL! Batshuayi herkent pijnlijk moment Chelsea-doelman Kepa: "Welkom bij de memes club"