Transferperiode nadert het einde; wat staat Earnest Stewart nog te wachten?

PSV heeft al een aantal spelers naar het Philips Stadion gehaald, maar lijkt nog altijd zoekende naar een geschikte centrale verdediger. Technisch directeur Earnest Stewart moet daarnaast ook nog dealen met geïnteresseerde partijen rondom Ibrahim Sangaré en Johan Bakayoko.

De Ivoriaan en de Belgische aanvaller staan er namelijk goed op in het buitenland. Het is echter nog maar de vraag of zij gaan vertrekken deze zomer, omdat de twee heren zelf twijfelen over een volgende stap. 

Uitgaande transfers bij PSV

Ibrahim Sangaré kan naar de Premier League, want Nottingham Forest heeft een bod gedaan van 35 miljoen euro op de Ivoriaanse middenvelder. Hij twijfelt zelf of dit de juiste stap is en ziet de ontwikkelingen in Eindhoven onder leiding van Peter Bosz. Ook op Bakayoko zijn een aantal biedingen gedaan, maar dat werd tot dusver resoluut afgewezen. Ondanks de mogelijke komst van Hirving Lozano lijkt de aanvaller überhaupt geen plannen te hebben om een transfer te maken.

Hij heeft bij de clubleiding kenbaar gemaakt dat hij zelf 'heel graag wil blijven'. Mocht Bakayoko definitief blijven niet verkocht gaan worden aan een buitenlandse werkgever is het nog de vraag of wisselspelers als Yorbe Vertessen en Anwar El Ghazi willen aanblijven. Rondom Shurandy Sambo gebeurt ook een hoop, want hij leek daags na de plaatsing voor de Champions League op weg naar FC Twente, maar dat klapte op het laatste moment.

Inkomende transfers bij PSV

Naast de komst van Hirving Lozano blijven de Eindhovenaren bezig met het aantrekken van een defensieve versterking. Een aantal namen zijn inmiddels al genoemd, maar tot dusver kwam er nog geen deal. Jarrad Branthwaite is een optie, maar de club weet niet of hij haalbaar is. De interesse in Davinson Sánchez is nieuw leven ingeblazen, maar ook zijn prijskaartje is een doorn in het oog.

Tot slot is de naam van Miles Robinson, verdediger van Atlanta United, ook gevallen. De 25-jarige verdediger was één van de opties om de interesse in Zeno Debast mee op te vangen, want de Belgische verdediger van RSC Anderlecht is inmiddels definitief te duur bevonden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers