De Jong terug in Oranje? "Heb goed contact met Koeman"

Luuk de Jong was woensdagavond wederom enorm belangrijk voor PSV en mede door zijn goals bereikte de ploeg van Peter Bosz de groepsfase van de UEFA Champions League. Na afloop verschijnt de aanvaller voor de camera van RTL7 en geeft hij aan dat het Nederlands elftal-boek nog niet gesloten is.

Daarmee zet hij de deur voor bondscoach Ronald Koeman weer op een kier. "Hij kan me altijd bellen en we kunnen altijd over dingen praten. Ik heb daar zeker een bewuste keuze in gemaakt, maar zeg nooit nooit natuurlijk. Het blijft voetbal", aldus de PSV-captain.

"Ik heb om bewuste redenen daarvoor gekozen. Maar wat ik zeg: ik heb goed contact met Koeman dus we kunnen altijd even een kopje koffie drinken en over dingen praten met elkaar." Ook Vincent Janssen liet niet veel later weten te stoppen bij het Nederlands elftal, waardoor de huidige spoeling van Ronald Koeman relatief dun is.

"Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV”, liet De Jong in maart van 2022 weten middels een statement. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers