Koeman schrikt van elftal aan afwezigen: "Nog nooit meegemaakt"

Ronald Koeman kan tegen Frankrijk en Griekenland niet beschikken over in totaal elf internationals. Volgens de bondscoach is het niet normaal dat er zoveel (basis)spelers geblesseerd zijn. Het drukke schema is volgens de oud-verdediger een van de hoofdoorzaken.

Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Noa Lang, Justin Bijlow, Steven Berghuis, Sven Botman, Teun Koopmeiners, Jurriën Timber, Tyrell Malacia en Mark Flekken. Dat zijn alle spelers die bondscoach Ronald Koeman moet missen aanstaande interlandperiode. "Je bent afhankelijk en dat weet je", reageert Koeman op de blessuregolf bij Oranje. "Dit soort periodes met blessures, daar heeft iedereen een beetje mee te maken. Ik heb het nog nooit zo extreem meegemaakt. Je bent alleen maar bezig met kijken en dat je weet dat er mensen met pijntjes spelen."

Niet het beste elftal

Koeman ziet een cruciale periode op zich afkomen, maar verwacht dat het tegen Frankrijk een lastige klus wordt. Het duel met Griekenland moet daarentegen echt gewonnen worden volgens de oefenmeester. "Het resultaat tegen Griekenland is cruciaal voor de rest van de groep. We spelen vrijdag en daar hebben we dus nog even voor. Door de afmeldingen zakt de moed mij niet in de schoenen. Je snapt wel dat je niet over het beste elftal kunt beschikken nu, maar dat zegt niks in het voetbal."