Vink pleit voor debuut van Oranje-nieuwkomer: "Waarom niet?"

Marciano Vink was zondag als analist te gast op Het Kasteel in Rotterdam en vertelde na afloop van het duel enorm onder de indruk te zijn van de Eindhovenaren. PSV zegevierde met 0-4 en blijft daardoor foutloos in de Eredivisie.

De selectie van Oranje wordt dit keer ook versterkt door Sparta-goalie Nick Olij en hij debuteert in de selectie van het Nederlands elftal, maar Vink hoopt dat Koeman hem ook minuten gaat geven. "Waarom niet? Van alle keepers is hij op dit moment het beste in vorm, denk ik. Na de bekendmaking van de voorselectie zag je wel dat het hem iets deed, maar na tien minuten herpakte hij zich goed. Maar ik ben al geruime tijd fan van Olij. Ik vind hem ook wel een mannetje, ik hou er wel van als keepers uitstraling hebben."

De analist is lyrisch over het middenveld van de ploeg van Peter Bosz en is na afloop lovend. "Van PSV heb ik prachtige combinaties gezien. Jerdy Schouten speelt als een koning. Joey Veerman was misschien iets minder opvallend, maar de combinatie tussen die twee loopt. Veerman heeft voor mij de potentie om in Oranje te spelen, het is nu aan de bondscoach", concludeert hij.