Driouech over buitenlandse interesse; van Excelsior naar PSV of niet?

Couhaib Driouech is nog altijd speler van Excelsior, maar er is veel binnen- en buitenlandse interesse in zijn diensten. Dat vertelde de vleugelaanvaller toen hij te gast was bij Kick 't Met, een programma van Ziggo Sport. De hoofdrolspeler vertelt over de gebeurtenissen in de transferperiode.

PSV toonde interesse in Driouech

Vanuit Eindhoven was er serieuze interesse. Zij moesten in het begin nog afrekenen met een binnenlandse concurrent, maar toen zij van tafel stapten leek er een definitieve deal te gaan komen. Die kwam er niet, tot verdriet van Driouech en PSV. De Eindhovenaren waren bereid om enkele miljoenen over te maken aan de Kralingers, maar het kwam er niet van. Daar baalde de Marokkaan van, alleen heeft het geen invloed op zijn inzet.

Feyenoord wilde shoppen bij kleine broertje

Feyenoord was de tweede partij met veel interesse, zo werd al snel duidelijk. De Rotterdammers hadden met Leo Sauer een belangrijke troef in handen, want hij zou op huurbasis bij Excelsior tekenen en in ruil daarvoor kon Driouech de omgekeerde weg bewandelen. Op de allerlaatste dag van de transferwindow besloot de landskampioen om de deal te laten klappen, waardoor PSV niet alleen op pole position kwam, maar Feyenoord ook de sleutel in handen had van een eventuele overeenkomt. Excelsior wilde namelijk sowieso een vervanger in huis hebben. Arne Slot liet zich later nog uit over de transferperikelen.

Buitenlandse clubs azen op Driouech

Nu vertelt hij zelf dat er ook een aantal clubs uit het buitenland waren. Kandidaten uit Europa hoopten op zijn tussentijdse komst, maar ook daar vond geen deal plaats. "Lorient, Swansea City, Como en Lecce. Dat zijn niet de clubs waarvan ik dacht: dit is voor mij de juiste club om mijn ontwikkeling voort te zetten. In de winter is het ook altijd een beetje lastig, dus hadden we het achterwege gelaten."

Prijskaartje van Excelsior

Een bedrag van rond de vier miljoen euro. Dat was volgens berichtgeving de vraagprijs voor de rappe en technische buitenspeler. Mocht hij deze zomer definitief de Excelsior-deur achter zich sluiten, wat zéér aannemelijk is, zal dat bedrag een stuk lager uitvallen. Transfermarkt.nl schat zijn huidige marktwaarde op ruim één miljoen euro. Een schijntje voor PSV, maar ook Feyenoord kan dat bedrag neertellen.