'Toptransfer lonkt voor Mislintat-flop, maar Ajax wijst openingsbod af'

Gianluca di Marzio, een doorgaans zeer betrouwbare Italiaanse transferexpert, heeft melding gemaakt van een bod op een Ajax-speler. Het betreft interesse van Atalanta Bergamo en zij zijn geïnteresseerd in de diensten van Josip Sutalo.

De centrale verdediger uit Kroatië werd deze zomer na maandenlang onderhandelen naar de Johan Cruijff ArenA gehaald door Sven Mislintat. De Duitser wilde Sutalo hoe dan ook kopen, maar een daverend succes is tot dusver uitgebleven. De Italiaanse club heeft volgen Di Marzio een bod gedaan met een waarde van vijftien miljoen euro, maar dat is door de Amsterdamse club afgewezen.

Gezien het feit dat de Kroaat pas een aantal maanden in het rood en wit van Ajax speelt én dat zij hem voor ruim twintig miljoen euro naar Amsterdam gehaald hebben, gaan zij zeker niet akkoord met het openingsbod en miljoenenverlies. Radu Dragusin, in dienst van Serie A-ploeg Genoa, is de eerste keuze van Atalanta Bergamo. Hij moet echter twintig miljoen euro opleveren en daardoor zijn de Italianen doorgeschakeld naar Sutalo. Het is nog niet bekend of er een tweede bod komt.