'West Ham United voldoet aan wens Ajax en betaalt 47 miljoen euro voor Kudus'

Het bezoek van Tim Steidten, de technisch directeur, heeft volgens Engelse media veel zin gehad. The Guardian meldt namelijk dat Ajax en West Ham United elkaar naderen en dat er in Amsterdam gesproken werd over een transfersom van 47 miljoen euro.

Dat is zo'n veertig miljoen pond. Donderdag kreeg Sven Mislintat hoog bezoek uit Londen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het zou voornamelijk gaan om het feit dat de twee partijen elkaar genaderd zijn en de Engelsen meer vertrouwen hebben in een goede afloop. Dat zou betekenen dat er deze zomer voor de tweede keer een speler uit de Nederlandse hoofdstad verkast naar The Hammers vertrekt, want eerder sloot Edson Álvarez al aan bij de Premier League-club.

In principe had Ajax een vraagprijs van veertig miljoen euro aan de voeten van Kudus gehangen, maar na het klappen van de deal met Brighton & Hove Albion werd bekend dat de Amsterdammers zich minder makkelijk over lieten halen om de Ghanees uit te zwaaien. De verhoogde vraagprijs lijkt geen probleem te vormen voor West Ham United.

Mocht de deal definitief doorgang vinden, wil Mislintat de Engelse James McAtee gaan overnemen van Manchester City en het is nog onzeker op welke voorwaarden de Europese Supercup-winnaar daar aan mee wil gaan werken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers