Michiel Kramer ergerde zich aan Feyenoordfans: "Ook dat is de club, alleen maar afzeiken"

Michiel Kramer heeft in zijn drie seizoenen bij Feyenoord een hoop meegemaakt. In 2015/2016, zijn eerste seizoen voor de Rotterdammers, was hij belangrijk en wist hij zestien keer te scoren in de competitie, waaronder de 1-0 in de bekerfinale tegen FC Utrecht. Het seizoen daarna zag de wereld er anders uit voor de spits, zo vertelt hij tegen Voetbal International

"Dromen van Feyenoord was bijvoorbeeld mooier dan er spelen", zegt de aanvaller. "De werkelijkheid is altijd wat lelijker en went snel. Bij Feyenoord is het ook gewoon oktober en regenachtig, dan lijkt iedere dag ook op die ervoor. Maar de grootsheid van de club maakte het wel heel speciaal en tegelijk ook weer moeilijk, terwijl ik dat van tevoren wist. Feyenoord is de grootste club in Nederland, maar in De Kuip zitten ook mensen die gewoon willen zeiken. Ook dát is de club Feyenoord. Alleen maar afzeiken. Ik kon dat wel relativeren. Ik kijk gewoon terug op twee mooie jaren waarin het ene seizoen goed was en het andere teleurstellend."

"Stond Dirk Kuyt daar ineens ofzo"

De 29-jarige spits, die in de winter naar Sparta Rotterdam vertrok, neemt zijn ex-collega Nicolai Jorgensen daarentegen niets kwalijk: : Ik zag snel dat Nicolai Jørgensen een geweldige speler was die niet alleen veel scoorde, maar ook anderen beter liet spelen. Nou, dan ben ik de eerste die dat accepteert. Waar ik wel moeite mee had, was dat op een gegeven moment ook niet eens meer inviel, dat andere spelers de voorkeur gingen krijgen als Nicolai niet speelde, terwijl ik de tweede spits was. Stond Dirk Kuyt daar ineens of zo. Ik dacht dat ik wel een beetje waardering had verdiend na dat eerste seizoen waarin ik zestien keer scoorde en beslissend was in de bekerfinale, maar dat blijkt dan tegen te vallen. Dat was wel waarmee ik moeite had."


Mooie goals en momenten van Michiel Kramer in seizoen 2015/16